Mig og mit instrument

Mig og mit instrument

Jeg begyndte som 12-årig på at spille datidens hotteste instrument – elbassen. Det var pigtråd så det battede! Men da et lokalt jazzorkester på et tidspunkt manglede en bassist, fik jeg øjnene op for kontrabassen. At begynde at spille kontrabas er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Når du stå med en kontrabas i hånden, tager et pitz med hånden eller stryger en gang med buen, overvældes du af den rungende, dybe og omfavnende klang, der kommer ud af instrumentet. En fantastisk følelse. Kontrabassen er et af de mest bærende instrumenter, der findes. Bassen holder rytmen, linjen og den harmoniske følelse i et jazzorkester, og vigtigheden af instrumentet er enorm! Instrumentet passer godt til mig, da det kræver en ”fast hånd”. Jeg ville være en klovn på f.eks. violin, da både min finmotorik og min tålmodighed simpelthen ikke er til det! På en kontrabas er det meget mere grovmotorikken, der er i brug. De tykke strenge, den store bue og instrumentets størrelse gør,  at man ikke behøver at være overforsigtig, når man spiller på den. Det giver mig en helt speciel frihed, når jeg er langt væk i jazz-improens verden. Det er desuden også et utroligt smuk instrument. Som det jo også  er med violin, cello og bratsch så er det en fordel at have en ”gammel model”. Jo ældrere, jo flottere! Og tit er det også synonymt med en fyldig og lækker klang. Kontrabassen bruges både i jazzorkestre og i symfoniorkestre, og i begge sammenhænge udgør den en vigtig rolle for hele fremførelsen af musikken. Jeg vil til enhver tid anbefale kontrabassen som  instrument – man får så  utroligt meget igen! Jeg kan ærligt sige, at kontrabassen er mit liv kærlighed.

(Visited 133 times, 1 visits today)